Terug naar boven

 • Actie

  Heeft u een Toyota Aygo, een Peugeot 107 of een Citroen C1? Dan hebben wij speciaal voor u de volgende aanbieding: Grote beurt all-in € 275,- (incl. APK, filters, bougies en olie, excl. de eventueel extra te vervangen onderdelen). Neem contact met ons op en maak snel een afspraak.

 • Actie

  APK en een kleine beurt nu vanaf € 95,- (afhankelijk van olievoorschrift en type auto).

 • Tweedehands auto kopen?

  Maak een afspraak met ons en laat de auto door ons keuren. Wij kunnen u dan aangeven wat u kunt verwachten. Ook kunt u onze occasions bekijken.

 • Diverse accu's

  Accu's direct uit voorraad leverbaar voor bijna alle merken auto's. Incl. montage. Graag even bellen van tevoren.

 • Autobanden

  Bestel online zelf jou goedkope banden. Op onze website hebben wij diverse links staan naar diverse leveranciers van autobanden. Wij leveren zelf de ventielen, deze hoeft u dus niet zelf te bestellen.

Alex Car Service

Reparatie en onderhoud aan alle merken auto's

Koppeling

De koppeling

Vaak denken mensen dat de koppeling kapot is als de auto niet meer wil schakelen, in sommige gevallen is het schakel mechanisme defect en niet de koppeling . De merken waar vaak het schakel mechanisme defect van is zijn bijvoorbeeld : Opel Corsa, Peugeot/Citroen en Daewoo.

In sommige gevallen"denk aan Peugeot/citroen" is de koppelings-kabel defect, of is 1 van de schakelstangen los geschoten

In sommige gevallen is de versnellings-bak zelf aan vervanging toe, denk hier bij aan een gebruikte ruilbak of een revisie bak.

Bij een ruil bak zijn de kosten een stuk lager dan bij een revisie.

De koppeling heeft een bepaalde levens duur en die is afhankelijk van de gebruikers van de auto, denk hier bij aan het stil staan van de auto met draaiende motor en de versnelling in de 1e klaar om snel weg te rijden bij groen. In dit geval staat er een constante druk op de drukgroep die na verloop van tijd het midden er uitdrukt door slijtage met als gevolg dat de versnellingsbak niet meer vrij gezet kan worden of ingeschakeld kan worden.

Versnellingsbakken met een hydraulische koppelings-cilinder hebben onderhoud nodig,vaak word door de fabrikant remvloeistof gebruikt voor de hydraulische koppeling deze vloeistof trekt vocht aan en het is raadzaam om de vloeistof elke 3 a 4 jaar te vervangen gelijk met de remvloeistof.