Terug naar boven

 • Actie

  Heeft u een Toyota Aygo, een Peugeot 107 of een Citroen C1? Dan hebben wij speciaal voor u de volgende aanbieding: Grote beurt all-in € 275,- (incl. APK, filters, bougies en olie, excl. de eventueel extra te vervangen onderdelen). Neem contact met ons op en maak snel een afspraak.

 • Actie

  APK en een kleine beurt nu vanaf € 95,- (afhankelijk van olievoorschrift en type auto).

 • Tweedehands auto kopen?

  Maak een afspraak met ons en laat de auto door ons keuren. Wij kunnen u dan aangeven wat u kunt verwachten. Ook kunt u onze occasions bekijken.

 • Diverse accu's

  Accu's direct uit voorraad leverbaar voor bijna alle merken auto's. Incl. montage. Graag even bellen van tevoren.

 • Autobanden

  Bestel online zelf jou goedkope banden. Op onze website hebben wij diverse links staan naar diverse leveranciers van autobanden. Wij leveren zelf de ventielen, deze hoeft u dus niet zelf te bestellen.

Alex Car Service

Reparatie en onderhoud aan alle merken auto's

Remvloeistof

De remvloeistof die in het systeem zit kan tegen bepaalde temperaturen. De hoogte van deze temperatuur is afhankelijk van het type remvloeistof dat voorgeschreven is voor uw auto. Dot 3 kan een temperatuur hebben van ongeveer 130 graden, daarboven is de kans erg groot dat de vloeistof gaat koken met alle gevolgen van dien. Dot 4 kan een temperatuur hebben van ongeveer 155 graden, een ook deze gaat daarboven koken.

Het is voor de werking van uw remsysteem erg belangrijk dat de remvloeistof elke 3 jaar word vervangen, de vloeistof die in het rem/ABS systeem zit is dan echt aan vervanging toe. Remvloeistof trekt vocht aan, en vocht bevat lucht. bij temperaturen boven de 100 graden gaat het vocht koken en luchtbellen produceren. Zodra er lucht in het remsysteem zit kan het pedaal als een spons aanvoelen, als dit gebeurt is de kans groot dat er bij een noodstop de rem niet goed meer functioneert met alle gevolgen van dien.

Als u tijdens het rijden merkt dat het pedaal langzaam dieper wegzakt dan zit er een lek in het remsysteem, en is het noodzaak om zo snel mogelijk contact op te nemen.

Remmen zijn uw veiligheid, dus zorg dat deze altijd goed werken.